Tegneserier og Manga blander to viktige uttrykksformer: tekst og tegning. Tegneserier betyr så mye forskjellig for mange. For noen er det komedie, for andre er det kanskje episke action eventyr eller fantasifulle romaner. Manga er japansk, og betyr grovt oversatt `løse skisser`, men på tegneserielinja er det du som bestemmer hva tegneserier eller manga betyr for akkurat deg, og hvilket område du ønsker å fokusere på.

Se for deg et skoleår sammen med andre elever som tegner, leser og skriver tegneserier i et kreativt og konstruktivt miljø der dere alle skaper noe fantastisk og unikt. Der du kan få gode ideer, eller videreutvikle de du allerede har.

På Tegneserie & Mangalinja vil du bl.a. lære hvordan du kan designe din egen karakterer, hva som er typiske kjennetegn ved en tegneserie – genre, ulike dramaturgimodeller og hvilke overganger på rutene du kan bruke for å få fortalt din historie best mulig.

Du vil bli introdusert for ulike tegneverktøy, tradisjonelle som digitale. – Delta på kurs med profesjonelle serieskapere og reise på fagturer. Velkommen til en verden der du bestemmer rammene. Vi tilbyr deg et skoleår der du kan tilegne deg kunnskaper om dette populære mediet, og vi oppfordrer deg til å gjennom året finne egne metoder og en personlig tegnestil, som gjør nettopp dine historier til noe unikt.

Dette er bare noe av det du får oppleve sammen med andre tegneserie- og eller mangaentusiaster fra hele landet, og det er gode muligheter for å skape et kontaktnett som kan vare livet ut.

Du vil få utdelt en startpakke i begynnelsen av skoleåret. Denne pakken inneholder nøye utvalgte tegneverktøy for tradisjonell tegning, i tillegg til tegneprogrammet ClipStudio paint. Det anbefales allikevel at dere har med det utstyret dere foretrekker å bruke, slik at du kan videreutvikle og fordype deg i din foretrukne teknikk og materialvalg. Det er en fordel at du har egen pc og digitalt tegnebrett (for eksempel en Wacom). Skolen har også tegnebrett som du kan få låne, om du ikke har selv.

Det er ikke satt opp noen spesielle krav for å komme inn på Tegneserielinja, men det er en fordel at man liker og tegne, er kreativ, og at man har en fortellerlyst som man vil dele med andre.

Egen datamaskin, helst bærbar.

På Tegneserielinja har vi som målsetting å introdusere deg for mangfoldet og samtidig motivere deg til å finne din stil og bli skikkelig god på den. Du vil få muligheten til å tilegne deg tegnetekniske ferdigheter på det to–dimensjonale formatet, både for hånd og digitalt, men det blir også lagt vekt på fortellerteknikk og kommunikasjon.

Mot slutten av skoleåret skal hver enkelt elev jobbe med sitt eget prosjekt der han/hun produserer en større tegneserie til en felles samling. Denne blir blant annet sendt til Egmont og serienett, som kan være en dør videre inn i tegneseriemiljøet.

Turer

Type avgift
Pris
INTERNATAVGIFT
kr 72 000,- + tillegg på kr. 500,-/måned om du har behov for diett  
ENEROMSTILLEGG
 kr 10 000,-
FELLESAVGIFT
 kr 22 000,-
LINJEAVGIFT
 kr 14 000,-
Turkostnader og enkelte aktivitetskostnader kommer i tillegg til dette. Tallinnturen på høsten er inkludert i fellesavgiften, men du må regne med å betale for noen måltider.  egneserie reiser til Raptusfestivalen i Bergen. De øvrige vårturene koster fra ca. kr. 6 000,- til ca. kr. 20 000,-. Endelige beløp avhenger bl.a. av hvor mange som reiser til det enkelte sted. Se flere opplysninger under fanen "Turer". Noen linjer reiser også på dagsturer f.eks. til Oslo, og enkelte av disse turene må du regne med å betale selv. 


LINJEAVGIFTEN
Linjeavgiften dekker utstyr, materiell, småturer og andre ting tilknyttet klassen din. Raptusfestivalen som Tegneserie- og de som ønsker det fra Spillutviklingsklassen reiser til, dekkes av linjeavgifta. En egenandel på kr. 1 000,- må betales for disse turene.
For mer informasjon om økonomi, se her.
 Stor mulighet til å påvirke egne oppgaver.

 Ide, manusarbeid og karakterutvikling.

 Fokus på individuell utvikling.

 Tegne tradisjonelt og digitalt

 Studietur i inn og utland.

 Stimulerer kreativitet.

 Lae et tegneseriehefte.

Bildegalleri