Bjerkely Folkehøyskole har fokus på det visuelle. Fagtilbudene våre er Foto/Professional Photography, Tegneserie, Kreativt Ballspill/Sports management - KinBall, E-sport, Spillutvikling og Kreativ Livslære, samt mange spennende valgfag for både de aktive og for de som liker mer stille aktiviteter.

Ved å fokusere på det visuelle får vi mange svært kreative elever som deler mange av de samme interessene med ønske om mer kunnskap innen sitt fagfelt. Dette skaper et veldig godt miljø, og sannsynligheten er stor for at du vil få venner for livet på Bjerkely. Vi har elever i alle sjangere, fra de som virkelig vil satse på fag de ønsker å studere i videre utdanningsløp, til de som vil ta seg et friår hvor de kan dyrke hobbyene sine. Hvert år velger flere elever å studere videre på blant annet Fotofagskolen i Trondheim og Norges Kreative Fagskole i tillegg til en rekke skoler i utlandet, mens andre igjen velger helt andre retninger.

Hva skjer på Facebook?

Forberedelse til skolestart. Alle ansatte i teamarbeid og på kvelden ble vår kjære kjøkkendame, Bjørg Nordtorpet hedret med medaljen for lang og tro tjeneste, 30 år på Bjerkely???? Gratulerer ????
Årets siste sommer arrangement igang ????????????
Søker du etter skoleplass? Etter grundig gjennomgang har vi nå mulighet til å tilby 2 plasser på vår Foto/Professional Photography-linje. Er du en gutt eller jente som vil utvikle deg sammen med kameraet ditt et år her på vår folkehøyskole, så send oss en søknad snarest mulig.
Sommerarrangement med takt og toner :)
Forberedelse til årets første sommerleir. God sommer??
Da har dette skoleåret kommet til sin slutt. Skolen er nå snart tom, men den gode energien vil henge igjen i veggene. Minnene pakker vi med oss videre på ferden, etter et innholdsrikt år vi aldri vil glemme. Tusen takk for et fantastisk år alle sammen! Vi sees igjen!
Siste dagen har gått i gang med kjempesmell, og vekking med grytelokk og sang! Vi har heist flagget for våre fine elever! Nå skal endelig elevene få se lærerne vaske og slite litt, før det blir tårevåt avsluttning i gymsal, med taler og mimring :)
Siste kvelden på Bjerkely markeres med grilling i godt lag! Vi gruer oss til å si farvel i morgen! Istedenfor å si "hadet", sier vi heller "sees igjen!"
Sola skinner, idag har den strålet for årets Miljøarbeidere som snart takker for seg ?? De har fått en opplevelses dag som takk for et flott år med mange koselige arrangement for årets elever. Lykke til videre folkens??
Tiden flyr i godt lag, og det har den virkelig gjort her på Bjerkely. Skoleåret nærmer seg en slutt, og i går hadde vi vår lille private avslutning. Pyntede elever møtte til flott middag, med påfølgende underholdning og mimring, før årboken ble utdelt. Tenk at vi nå går vi inn i den siste uken av skoleåret! Ta vare på den siste tiden som er igjen alle sammen :)
Mens fotoelevene var på Nordic Light denne helga har det vært game jam her på skolen i regi av spillutvikling! Det vil si: Å lage et spill på bare 48 timer! Temaer for denne game jam var "kontraster" og "strech", og alle elevene har fått mulighet til å kunne være med å lage spill på tvers av linjer. Jesper Guttormsen og Sebastian Vråle har sammen med lærerne hjelpet til med regi, idéutvikling og gjennomføring! Her er noen screenshots fra resultatene!! Vi er imponert!!
Fotoklassen har nå vendt nesa hjem igjen til Arneberg, etter fem begivenhetsrike, motiverende og inspirerende dager takket være herlige Nordic light!!! Helt utrolig! Tusen tusen takk til Nordic light festivalen, Morten Krogvold, Espen Rasmussen, Ralph Gibson, Saga Sig, Giacomo Brunelli, Poppefamilien, Jerry Uelsmann, Hilde Carling, Audun Rikardsen og alle de andre flotte foredragsholderne vi har vært så heldig å få høre dette året!! Dette er en tur vi aldri kommer til å glemme!
I dag tok fotoelevene, lærer og selveste rektor turen til Nordic light i Kristiansund! Helt herlig å bli presentert av selveste Morten Krogvold som den (en av de) beste skolen i hele Skandinavia! Det er et utrolig nivå på elevenes arbeider! Bildene vil være å se på Eriksen bygget i 2.etg under hele Nordic light! Anbefaler alle som har mulighet til å ta en titt innom! Vi gleder oss masse til fortsettelsen her i Kristiansund!!
PROGRAM JUBILEUMSSTEVNET 2016 Fredag 27. mai 19.00 Kveldsmat/innkvartering 20.00 Kåseri: Bjerkely – før og nå Sosial samling med mimring og utveksling av gode historier. Lørdag 28. mai 09.30 Frokost 10.30 – 11.00 Annerledes andakt. Bildeserien ”Da ordet ble bilder” vil bli vist. Bildene er et utdrag fra elevoppgaver på skolen de siste årene. Elevene har selv tolket bibelvers og fotografert. Bildene er satt sammen med musikk i en presentasjon som gir rom for ettertanke. 11.00 – 12.00 Registrering/betaling 12.00 Kullsamlinger/presentasjon i gymsalen. ”Best of”- presentasjon av siste års elevers arbeid. 14.00 Middag 15.00 Kullfotografering (foregår ute, hvis oppholdsvær) 16.00 Kullsamlinger 19.00 Kveldsmat (kullsamlinger fortsetter så lenge man holder ut!) Søndag 29. mai 09.30 Frokost
I dag har det vært en superfin dag med familiedag her på Bjerkely! Det har vært opplegg i klassene som tegning, spill, bygging av skoeskekameraer og fremkalling av bilder tatt med disse. God middag, og gode samtaler. Med en flott samling i gymsal med kor, bilder og taler. En riktig trivelig dag!
Her får dere en liten sniktitt på de nye bildene fotoklasse her på Bjerkely Folkehøyskole har tatt for Tagyourshoes! Vi gleder oss til å vise dere mer! Følg med!
10 års jubilant i 2016 ? ? ? ? Gikk du på Bjerkely i 2005/2006, ja - så skal du finne deg igjen på dette bildet fra dette skoleåret :) Lørdag 28.mai er det jubileumsstevne her på Bjerkely og vi vil gjerne ha deg med. Vi trenger hjelp til å finne igjen alle elevene fra kullet ditt, noen skifter adresse, noen skifter navn, så alle klarer vi ikke å spore ved våre enkle søk som vi har tilgang til. Kanskje noen av dere har møteplasser pr idag, enten på sosiale medier eller ute i distriktet, så hjelp oss og hverandre med info - bli med å lag tidenes jubileums-treff :) Det er anledning til å komme på fredag, med overnatting til søndag, og program for helga kommer snart :)
20 års jubilant i 2016 ? ? ? ? Gikk du på Bjerkely i 1995/1996, ja - så skal du finne deg igjen på dette bildet fra dette skoleåret :) Lørdag 28.mai er det jubileumsstevne her på Bjerkely og vi vil gjerne ha deg med. Vi trenger hjelp til å finne igjen alle elevene fra kullet ditt, noen skifter adresse, noen skifter navn, så alle klarer vi ikke å spore ved våre enkle søk som vi har tilgang til. Kanskje noen av dere har møteplasser pr idag, enten på sosiale medier eller ute i distriktet, så hjelp oss og hverandre med info - bli med å lag tidenes jubileums-treff :) Det er anledning til å komme på fredag, med overnatting til søndag, og program for helga kommer snart :)
25 års jubilant i 2016 ? ? ? ? Gikk du på Bjerkely i 1990/1991, ja - så skal du finne deg igjen på dette bildet fra dette skoleåret :) Lørdag 28.mai er det jubileumsstevne her på Bjerkely og vi vil gjerne ha deg med. Vi trenger hjelp til å finne igjen alle elevene fra kullet ditt, noen skifter adresse, noen skifter navn, så alle klarer vi ikke å spore ved våre enkle søk som vi har tilgang til. Kanskje noen av dere har møteplasser pr idag, enten på sosiale medier eller ute i distriktet, så hjelp oss og hverandre med info - bli med å lag tidenes jubileums-treff :) Det er anledning til å komme på fredag, med overnatting til søndag, og program for helga kommer snart :)
Vårstemning ????
40 års jubilant i 2016 ? ? ? ? Gikk du på Bjerkely i 1975/1976, ja - så skal du finne deg igjen på dette bildet fra dette skoleåret :) Lørdag 28.mai er det jubileumsstevne her på Bjerkely og vi vil gjerne ha deg med. Vi trenger hjelp til å finne igjen alle elevene fra kullet ditt, noen skifter adresse, noen skifter navn, så alle klarer vi ikke å spore ved våre enkle søk som vi har tilgang til. Kanskje noen av dere har møteplasser pr idag, enten på sosiale medier eller ute i distriktet, så hjelp oss og hverandre med info - bli med å lag tidenes jubileums-treff :) Det er anledning til å komme på fredag, med overnatting til søndag, og program for helga kommer snart :)
50 års jubilant i 2016 ? ? ? ? Gikk du på Bjerkely i 1965/1966, ja - så skal du finne deg igjen på dette bildet fra dette skoleåret :) Lørdag 28.mai er det jubileumsstevne her på Bjerkely og vi vil gjerne ha deg med. Vi trenger hjelp til å finne igjen alle elevene fra kullet ditt, noen skifter adresse, noen skifter navn, så alle klarer vi ikke å spore ved våre enkle søk som vi har tilgang til. Kanskje noen av dere har møteplasser pr idag, enten på sosiale medier eller ute i distriktet, så hjelp oss og hverandre med info - bli med å lag tidenes jubileums-treff :) Det er anledning til å komme på fredag, med overnatting til søndag, og program for helga kommer snart :)
60 års jubilant i 2016 ? ? ? ? Gikk du på Bjerkely i 1955/1956, ja - så skal du finne deg igjen på dette bildet fra dette skoleåret :) Lørdag 28.mai er det jubileumsstevne her på Bjerkely og vi vil gjerne ha deg med. Vi trenger hjelp til å finne igjen alle elevene fra kullet ditt, noen skifter adresse, noen skifter navn, så alle klarer vi ikke å spore ved våre enkle søk som vi har tilgang til. Kanskje noen av dere har møteplasser pr idag, enten på sosiale medier eller ute i distriktet, så hjelp oss og hverandre med info - bli med å lag tidenes jubileums-treff :) Det er anledning til å komme på fredag, med overnatting til søndag, og program for helga kommer snart :)
Cookies